Waarom coaching?

 'Karin begreep niet waarom het iedere keer opnieuw gebeurde. Die aanvaringen met collega Alfred. Keer op keer nam zij zich voor om haar geduld te bewaren en niet weer in dezelfde valkuil te stappen’.


‘Op een of andere manier lukte het Rina niet om voor zichzelf op te komen tijdens teammeetings. Ze voelde zich niet gehoord en durfde ook niet met haar vuist op tafel te slaan. 'Niemand vindt mijn mening belangrijk'…was haar gedachte en ze zocht manieren om niet meer naar teammeetings te hoeven gaan’.

‘Sandra voelde zich geleefd. De werkdruk werd steeds meer 'een strop om haar nek', zoals ze het zelf verwoordde. Haar werk wat ze eerst zo leuk en uitdagend vond, leek steeds meer op het ‘Zwaard van Damocles’. 'Hoe overleef ik deze dag?', was haar meest voorkomende gedachte wanneer ze ’s ochtends onder de douche stond'. 

Herken jij je in een van deze praktijkvoorbeelden?  

En wil jij:

  • werken aan persoonlijke ontwikkeling en  groei 
  • jouw zelfvertrouwen vergroten
  • effectiever communiceren
  • weten wat jouw energiegevers en energienemers zijn
  • beter leren omgaan met stress / werkdruk 
  • meer balans tussen privé en werk

Dan is coaching de oplossing en kan ik jou helpen.
 

Definitie van coaching

De Nederlandse Orde van Beroepscoaches definieert coaching als volgt: Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

  • bewustwording en persoonlijke groei,
  • het vergroten van zelfvertrouwen en
  • het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden. 

Ik wil hier graag aan toevoegen dat coaching de meest persoonlijke manier van leren is. Het leertraject wordt bijna volledig op de persoonlijkheid en leerbehoefte van de persoon samengesteld. Persoonlijker kan het niet. 


Als nulmeting voor een coachtraject maak ik vaak gebruik van  de Werkenergieanalyse®. 

Een wetenschappelijk gevalideerd instrument dat op eenvoudige wijze inzicht geeft in energie-en stressbronnen. Met een analyserapport en een of 2  gesprekken maken wij samen een prioriteitenrapport waarmee je direct aan de slag kunt. 


Een coachtraject is altijd maatwerk en kan op verschillende manieren worden ingevuld.  Zowel face-to-face gesprekken als e-coaching (online) via mail of videobellen behoort tot de mogelijkheden. En vaak werkt een combinatie van deze verschillende coachtechnieken erg goed. Mede afhankelijk van jouw behoefte, tijd en plaats kijken we wat het beste bij jou past. Kijk voor meer informatie over online coaching hier.

Wil jij ook anders leren omgaan met je negatieve gedachten en overtuigingen die jou telkens blokkeren? Maak dan nu een afspraak voor de GRATIS (online) sessie ‘Een Waardevol Gesprek’  en zet hiermee de eerste waardevolle stap naar een leven met meer zelfvertrouwen. KLIK HIER!


Face-to-face coaching vindt plaats in een inspirerende en prettige coachruimte.  Ik werk in een straal van ongeveer 25 kilometer rondom Nijmegen en Arnhem op verschillende locaties en maak hierbij gebruik van de ruimtes van Het Coachhuis. Ook coaching bij jou op locatie is bespreekbaar. Op mijn huisadres in Millingen aan de Rijn heb ik een eigen coachruimte.   

Coachen en gecoacht worden kan alleen maar wanneer er vertrouwen en veiligheid is. Als geregistreerd NOBCO coach hanteer ik de ethische gedragsregels en de klachtenprocedure van de NOBCO
E-coaching vindt natuurlijk plaats binnen een (AVG-proof online coachomgeving.


Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem gerust contact met mij op via mail of telefonisch. Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook.