Stress & burn-out

"Als je geen plan maakt voor je eigen leven, word je ingezet voor andermans plannen" (Remco Claassen)

 

Stress heeft een functie. Het is een natuurlijke reactie van lichaam en geest. Het zorgt voor focus, een verhoogde alertheid wat helpt in gevaarlijke situaties of bij het leveren van een (grote) prestatie. Maar wat als je altijd maar over je eigen grenzen heen gaat? Als je niet meer weet wat jouw grenzen zijn, altijd maar teveel geeft? Lijf en hoofd krijgen geen rust meer. Vaak onbewust, van kwaad tot erger, je merkt het eigenlijk niet, maar wat als… 

…het lichaam stop zegt?

Stresssignalen (h)erkennen is niet altijd makkelijk en vaak heeft jouw omgeving het eerder door dan jijzelf. Het is lastig eraan toe te geven want het voelt misschien als falen. Maar op een bepaald moment kan ook jij de signalen niet meer negeren. Je voelt je letterlijk opgebrand!

 

Wat kan ik voor jou betekenen? Ik ben gecertificeerd stress & burn-out coach. En ervaringsdeskundige. Ruim 15 jaar geleden was bij mij de accu leeg. Het roer moest om. Ik kreeg inzicht in mijn valkuilen, belemmerende patronen, belemmerende overtuigingen. Inzicht in de oorzaken van mijn overbelasting en chronische stress. Ik kreeg de regie weer terug. Ik heb geleerd hoe en gewerkt aan hoe het anders kan. Met behulp van een coach. Nu ben ik zelf coach en help ik anderen!

 

We gaan samen op zoek naar wat jou werkelijk drijft en gelukkig maakt. Dat wat je misschien vergeten bent. We doorbreken belemmerende patronen en overtuigingen. Je leert weer te voelen en te vertrouwen op je intuïtie. Je ontdekt waar het echt om gaat en van hieruit ben je beter in staat grenzen aan te geven, goedkeuring en andere vormen van bevestiging uit jezelf te halen. Zo kom je steviger in het leven te staan. Je krijgt inzicht in jouw energiebalans. En je leert terugval te voorkomen. Geen kunstjes, trucjes of kant-en-klare recepten, maar dicht naar jezelf. Jezelf weer leren kennen.  Iedereen is uniek, maar ook een product van anderen. En soms hebben we daar last van….
 

Als nulmeting voor een coachtraject maak ik vaak gebruik van de Werkenergieanalyse®. Een wetenschappelijk gevalideerd instrument dat op eenvoudige wijze inzicht geeft in jouw energie-en stressbronnen. Met een analyserapport en een of 2  gesprekken maken wij samen een prioriteitenrapport waarmee je direct aan de slag kunt. Het rapport vormt tevens de basis voor een coachtraject. 


Wil jij weten wat jouw stress veroorzaakt en hoe je hier op een andere manier mee kunt omgaan? Maak dan nu een afspraak voor de GRATIS (online) sessie ‘Een Waardevol Gesprek’ en zet hiermee de eerste waardevolle stap naar een leven met meer energie. KLIK HIER!


Zowel e-coaching als Face-to-Face is mogelijk. 
Face-to-face coaching vindt plaats in een inspirerende en prettige coachruimte.  Ik werk in een straal van ongeveer 25 kilometer rondom Nijmegen en Arnhem op verschillende locaties. Ik maak hierbij gebruik van de ruimtes van Het Coachhuis. Ook coaching bij jou op locatie is bespreekbaar. Op mijn huisadres in Millingen aan de Rijn heb ik een eigen coachruimte.  Voor e-coaching is afstand uiteraard geen issue!
 

Coachen en gecoacht worden kan alleen maar wanneer er vertrouwen en veiligheid is. Als geregistreerd coach van de NOBCO, hanteer ik de ethische gedragsregels en klachtenprocedure van de NOBCO


Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem gerust contact met mij op via mail of telefonisch. Het contactformulier invullen kan natuurlijk ook.